Ingrediënten
- 6 el Suiker (voor de vulling)
- 1 el Kaneel / speculaaskruiden / koekkruiden (voor de vulling)
- 1 scheutje Vanillearoma (voor de vulling)
- 6 Appels Zonder klokhuis maar ongeschild. 3 om te raspen, 3 appels in stukjes gesneden. (voor de vulling)
- 3 el Cranberries Gedroogd (voor de vulling)
- 1 Citroen Te gebruiken om de schil te raspen en het sap van de halve citroen (voor de vulling)
- 100 gr Bloem (voor de crumble)
- 2 el Rietsuiker (voor de crumble)
- 50 gr Boter In kleine blokjes (voor de crumble)
- 1 el Kaneel / speculaaskruiden / koekkruiden (voor de crumble)
- 5 el Muesli (kan met noten) (voor de crumble)
- 2 el Honing (voor de crumble)
Porties: personen
Instructies
- Eerst maken wij de vulling: Verwarm een hoog pannetje op het vuur en laat hierin de suiker voor de vulling karamelliseren.
- Voeg kaneel, vanille extract en de geraspte appel toe en bak het kort.
- Roer nu de stukjes appel, cranberry, de citroenrasp en het citroensap erdoorheen. Laat 2 minuten pruttelen en daar daarna het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Nu is het tijd voor het maken van de crumble: Kneed alle ingrediënten voor de crumble in een kom goed door elkaar zodat er kruimels ontstaan.
- Pak een kleine ovenschaal, verdeel eerste gelijkmatig de vulling en strooi hier de crumble overheen.
- Bak de crumble 25-30 min, zorg dat de bovenkant niet gaat verbranden. Warm opdienen en het smikkelen kan beginnen 🙂
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe