Appel Crumble
Voor 4 personen uit 1 kleine ovenschaal
Porties Prep Tijd
4personen 30min
Kook Tijd
30min
Porties Prep Tijd
4personen 30min
Kook Tijd
30min
Ingrediënten
Instructies
  1. Eerst maken wij de vulling: Verwarm een hoog pannetje op het vuur en laat hierin de suiker voor de vulling karamelliseren.
  2. Voeg kaneel, vanille extract en de geraspte appel toe en bak het kort.
  3. Roer nu de stukjes appel, cranberry, de citroenrasp en het citroensap erdoorheen. Laat 2 minuten pruttelen en daar daarna het vuur uit.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden
  5. Nu is het tijd voor het maken van de crumble: Kneed alle ingrediënten voor de crumble in een kom goed door elkaar zodat er kruimels ontstaan.
  6. Pak een kleine ovenschaal, verdeel eerste gelijkmatig de vulling en strooi hier de crumble overheen.
  7. Bak de crumble 25-30 min, zorg dat de bovenkant niet gaat verbranden. Warm opdienen en het smikkelen kan beginnen 🙂