Appel Crumble
Voor 4 personen uit 1 kleine ovenschaal
Maaltijd
Baksels
,
Desert
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
min
Kook Tijd
30
min
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
min
Kook Tijd
30
min
Ingrediënten
6
el
Suiker
(voor de vulling)
1
el
Kaneel / speculaaskruiden / koekkruiden
(voor de vulling)
1
scheutje
Vanillearoma
(voor de vulling)
6
Appels
Zonder klokhuis maar ongeschild. 3 om te raspen, 3 appels in stukjes gesneden. (voor de vulling)
3
el
Cranberries
Gedroogd (voor de vulling)
1
Citroen
Te gebruiken om de schil te raspen en het sap van de halve citroen (voor de vulling)
100
gr
Bloem
(voor de crumble)
2
el
Rietsuiker
(voor de crumble)
50
gr
Boter
In kleine blokjes (voor de crumble)
1
el
Kaneel / speculaaskruiden / koekkruiden
(voor de crumble)
5
el
Muesli (kan met noten)
(voor de crumble)
2
el
Honing
(voor de crumble)
Instructies
Eerst maken wij de vulling: Verwarm een hoog pannetje op het vuur en laat hierin de suiker voor de vulling karamelliseren.
Voeg kaneel, vanille extract en de geraspte appel toe en bak het kort.
Roer nu de stukjes appel, cranberry, de citroenrasp en het citroensap erdoorheen. Laat 2 minuten pruttelen en daar daarna het vuur uit.
Verwarm de oven voor op 200 graden
Nu is het tijd voor het maken van de crumble: Kneed alle ingrediënten voor de crumble in een kom goed door elkaar zodat er kruimels ontstaan.
Pak een kleine ovenschaal, verdeel eerste gelijkmatig de vulling en strooi hier de crumble overheen.
Bak de crumble 25-30 min, zorg dat de bovenkant niet gaat verbranden. Warm opdienen en het smikkelen kan beginnen 🙂