Baby Shower Taart
Keuken
Gebak
Porties
1
Taart
Porties
1
Taart
Ingrediënten
1
Zak
Moscovisch biscuitdeeg
Te koop bij aveve of boerenbond. Zak van 400 gram
6
Eieren
40
Gr
Water
1
Bakje
Aardbeien
500
Ml
Slagroom
1
Pot
Aardbeienjam
2
Pakken
Lange vingers
Anijs muisjes
In de gewenste kleur natuurlijk
Eventueel fondant voor het maken van een baby hoofdje
Instructies
Biscuitmix samen met de eieren en het water bij elkaar voegen in een kom en 10 minuten op een hoge stand kloppen.
Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
Springvorm van 26 tot 28 cm bekleden met bakpapier en invetten
Doe het geklopte deeg in de springvorm en bak 30 minuten op 180 graden Celsius.
Laat de taart goed afkoelen. Snijd hem 2x horizontaal door.
Op de bodem smeer je nu de aardbeienjam.
Je legt het middelste gedeelte van de taart erbovenop.
Kop de slagroom stijf.
Bestrijk de volgende laag met slagroom en halveer de aardbeien en leg deze in de slagroom.
Leg de top laag op de taart. Bestrijk nu de bovenkant en zijkanten rondom met slagroom.
Zet de lange vingers tegen de zijkant aan, druk voorzichtig aan.
Doe de strik om de lange vingers.
Vorm je babyfiguurtjes uit de fondant en plaats deze op de taart.
Om je taart af te maken besprenkel je de bovenkant met gekleurde anijsmuisjes.
De babyshower kan beginnen!