Belgisch stoofvlees
Porties Prep Tijd
2personen 15min
Kook Tijd
120min
Porties Prep Tijd
2personen 15min
Kook Tijd
120min
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd het vlees in blokjes. Verwarm olie in een pan en bak het vlees op hoog vuur bruin. Voeg een beetje zout en peper toe.
  2. Haal het vlees uit de pan. Fruit de ui aan in de aanbaksels van het vlees. voeg suiker en bloem toe en laat 1 minuut op laag vuur meebakken.
  3. Voeg het vlees, de azijn, het bier, de laurier en tijm toe. Zet de deksel op de pan en laat het anderhalf uur op klein vuur pruttelen. (voeg om het half uur 1 glas water toe.)
  4. Snijd de korsten van het brood, en besmeer het brood met mosterd. Leg het brood met de mosterdkant op het vlees en laat het geheel nog 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
  5. Schep het vlees om zodat het brood afbrokkelt en het de saus zal binden.
  6. Serveer het vlees met (oven)frietjes.