Boerenkoolstamp met een Aziatische twist
Porties
Prep Tijd
4
Personen
35
Min
Porties
Prep Tijd
4
Personen
35
Min
Ingrediënten
1
Kg
Iets kruimige aardappelen
500
Gr
Verse boerenkool
200
Gr
Spekreepjes
250
Ml
Slagroom
50
Gr
Parmigiano Reggiano
1
Bakje
Boemboe voor Bami
50
Gr
Roomboter
1
El
Milde mosterd
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten kooktijd de boerenkool toe.
Bak de spekreepjes krokant in een pan en laat ze daarna uitlekken op een velletje keukenpapier.
Doe de slagroom, de rasp van de parmezaanse kaas en de boemboe samen met wat peper in een steelpannetje en laat zachtjes 6-8 minuten inkoken.
Giet de aardappelen met de boerenkool af, houd een klein beetje kookvocht in je pan. Voeg de boter en de koster toe en stampen maar! 🙂
Roer de helft van je gebakken spekjes door de stamp.
Nu is het tijd om je borden op te maken, eerst de stamppot, maak een kuiltje voor de saus en garneer met de rest van spekjes.
Smakelijk eten.
Notities