Brownietaart!
Porties Prep Tijd
10personen 60min
Kook Tijd
35min
Porties Prep Tijd
10personen 60min
Kook Tijd
35min
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Smelt in een steelpannetje de boter en chocolade stukjes, roer het goed door.
  3. Mix de eieren met de kristal-en rietsuiker en een snufje zout met de mixer tot een glad beslag. Voeg de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder toe en roer goed door. Spatel daarna de gesmolten boter en chocolade er doorheen.
  4. Bekleed de bodem van twee springvormen van gelijke grootte met bakpapier en vet de randen in. Verdeel het beslag en laat het in 35 minuten in de voorverwarmde oven garen. (om de beurt de lagen bakken kan natuurlijk ook).
  5. Als de lagen gaar en daarna goed afgekoeld zijn, verwijder dan de springvorm. Leg de eerste laag op een schaal. Roer de koekkruiden door de mascarpone. Schep nu de mascarpone boven op de onderste laag van de taart. Strijk de laag glad en leg de andere laag van de taart erboven op. Druk een beetje aan.
  6. Smelt het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking, schenk het over de taart, druk het fruit zachtjes in het nog zachte glazuur. Laat het glazuur hard worden, besprenkel de taart met poedersuiker en tadaaa de showstopper kan op tafel 😀