Cheesecake met Salted Caramel & Toblerone
Porties Prep Tijd
1taart 80min
Porties Prep Tijd
1taart 80min
Ingrediënten
Bodem
Cheesecake met Toblerone
Toplaag van salted caramel en Toblerone
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Verpulver de koekjes in de keukenmachine zodat er kruimels ontstaan. Laat de boter smelten in een pannetje. Roer de koekkruimels goed door de boter, schenk je mengsel in de springvorm en druk dit goed aan met de bodem van een lepel. Dit is de bodem van je taart.
  3. Hak 1 reep Toblerone in kleine stukjes.
  4. Mix de roomkaas, suiker en eieren voor de cheesecake in een kom, voel als laatste de gehakte Toblerone stukjes toe. Giet dit mengsel op de koekjesbodem in de springvorm en bak 40 minuten in je reeds voorverwarmde oven.
  5. Ondertussen maak je de toplaag.
  6. Zet een steelpannetje op laag vuur en voeg de suiker en het water toe. Wacht totdat de suiker gaat karamelliseren en lichtjes bruin wordt. Voeg de boter toe en roer in je mengsel totdat de boter helemaal is opgelost. Voeg daarna de slagroom toe en roer dit goed door je karamel mengsel. Laat het geheel op laag vuur inkoken totdat er een enigszins stroperige saus ontstaat. Roer geregeld en pas op dat je saus niet te ver indikt en gaat aankoeken.
  7. Als je taart uit de oven komt, hak je de andere reep Toblerone in stukjes. Deze stukjes verdeel je over je gebakken cheesecake. Giet daarna het karamelmengsel over je cheesecake.
  8. Plaats je taart minimaal 3 uur in de koelkast zodat de toplaag goed kan opstijven.
  9. Enjoy!