Chocoladetaart, van lagen cake gevuld en bestreken met fudgecrème.
Ingrediënten
- 300 ml Water (cake)
- 90 gr Cacaopoeder (cake)
- 250 gr Bloem (cake)
- 500 gr Suiker (cake)
- 7 gr Zout (cake)
- 2 zakjes Bakpoeder (cake)
- 1 Vanillestokje (cake)
- 350 ml Melk (cake)
- 130 gr arachide olie (cake)
- 3 Eieren (cake)
- 250 gr Roomboter (fudge)
- 300 gr Poedersuiker (fudge)
- 200 gr Pure chocolade (fudge)
- 2 el Cacaopoeder (fudge)
- 100 gr Magere franse kwark (fudge)
- 2 springvormen
- Boter om in te vetten
- Versiersels zoals vlokken, hagelslag, m&m's, maltezers etc.
Porties: taart
Instructies
- Verwarm je oven voor op 170 graden Celsius.
- Eerst gaan wij de 2 lagen cake maken. Breng het water in een pannetje aan de kook, voeg hier het cacaopoeder aan toe, laat dit oplossen en laat het geheel daarna afkoelen.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker, het merg uit het vanillestokje, zout, melk, olie, eieren en bakpoeder goed door elkaar tot een romig beslag. meng nu het cacaowater uit het pannetje door het beslag. Laat je beslag nu 1 uur rusten.
- Bekleed je bakvormen met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Verdeel het beslag nu over de twee bakvormen. Bak de cakes nu in 50 minuten gaar. Laat ze als ze uit de oven komen goed afkoelen.
- Terwijl de cakes in de oven staan maak je de fudgecrème. Klop de boter de poedersuiker luchtig, smelt de chocolade (in een pannetje of in de magnetron) en voeg deze aan je boter mix toe. Voeg de cacaopoeder en magere kwark toe en klopt het geheel 5 minuten.
- Als de lagen cake goed zijn afgekoeld leg dan de eerste laag op een groot bord en bestrijk de bovenkant van deze cake rijkelijk met crème. Druk dan de tweede laag cake voorzichtig hier bovenop. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de crème.
- Versier de cake met wat je wil, het wordt vast een mooi plaatje!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe