Gehakt en ei in een pakketje van bladerdeeg. Lekker als warme tapas.
Ingrediënten
- 2 Eieren Hardgekookt
- 1 Ui Gesnipperd
- 2 Teentjes Knoflook Geperst
- 250 gr Mager rundergehakt
- Koriander Naar eigen smaak toevoegen
- Olijfolie
- 10 platjes Bladerdeeg Voor hartige taart, 1 pakketje
- Peper en zout
Porties: pers
Instructies
- - Kook de eieren hard (circa 8 minuten)
- - Bak het rundergehakt in een beetje olijfolie samen met de ui en de knoflook.
- - Laat het gehakt afkoelen, schep er verse koriander doorheen, en breng op smaak met peper en zout. Snij de hardgekookte eieren in stukjes en meng deze onder het gehakt.
- - Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plajes bladerdeeg even ontdooien, en verdeel het gehaktmengsel over 1 helft van het plakje bladerdeeg. Vouw de bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork zodat er een leuk kartelrandje ontstaat. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier en strijk met een kwastje een beetje water over het bladerdeeg.
- Bak de empanadas in 20 minuten goudbruin. Warm serveren en smikkelen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe