Falafel
Porties Prep Tijd
+/- 20falafel bolletjes 60min
Porties Prep Tijd
+/- 20falafel bolletjes 60min
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de kikkererwten uitlekken, leg ze in een kom en pureer ze met de staafmixer.
  2. Voeg de geperste knoflook, chilipoeder, citroensap, komijnpoeder een handje fijngehakte peterselie en een snufje zout toe aan de erwten en mix dit goed door elkaar.
  3. Roer de eetlepel bloem door het beslag. Vind je het deeg nog te nat? Roer er dan wat extra bloem doorheen.
  4. Maak je handen nat en maak +/- 20 falafel balletjes van het deeg, die je vervolgens plat drukt tot ongeveer 1 cm dikte. Je kunt er ook grotere burgers van maken.
  5. Leg de platgedrukte balletjes op een met bloem bestoven snijplank en laat deze ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast. Heb je grotere burgers gemaakt? Laat deze dan ongeveer 60 minuten opstijven in de koelkast.
  6. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak als de olie goed warm is je balletjes aan beide kanten mooi bruin.