Fingerlicking Baklava
Heerlijk en echt iets om uit te delen of voor een grote brunch! Hier kunnen veel mensen van snoepen 🙂
Porties Prep Tijd
32Stukjes 20Min
Kook Tijd
40Min
Porties Prep Tijd
32Stukjes 20Min
Kook Tijd
40Min
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Smelt de roomboter in een steelpannetje
  3. Vet een ovenschaal van ongeveer 25*35cm in met gesmolten boter
  4. Leg 1 laagje filodeeg op de bodem van je ovenschaal en bestrijk deze met gesmolten boter, leg er daarna nog een laagje filodeeg op bestrijk deze week met de gesmolten boter, herhaal dit nog 3 keer.
  5. Meng nu de vulling in een kom door 80 Gr fijngehakte pistachenoten (bewaar 20 gram) te mixen met de fijngehakte walnoten, 50 Gr suiker (de rest van de suiker gebruik je voor de suikersiroop) en de kaneel.
  6. Verdeel dit hele mengsel over je filodeeg en druk het met een lepel voorzichtig aan.
  7. Bedek je vulling weer met een laagje filodeeg dat je insmeert met boter, blijf er ingesmeerde laagjes filodeeg bovenop leggen totdat je deeg op is.
  8. Nu is het tijd om de baklava blokjes te gaan snijden (tip: snijd in de lengte in 4en en in de breedte in 8en)
  9. Giet je overgebleven gesmolten boter over je deeg en bak het geheel 40 minuten totdat de kleur goudbruin is.
  10. Terwijl je baklava in de oven staat maken wij de suikersiroop. Hiervoor zet je een steelpannetje op het vuur en laat je zachtjes de 250 gram suiker met de honing, het water en de citroenrasp inkoken tot een siroop. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Als het echt stroperig door je pan loopt is de siroop klaar en voeg je je citroensap toe.
  11. Als het tijd is om je baklava uit de oven te halen giet je voorzichtig (let op het is erg heet!) Je siroop over de knapperige blokjes baklava.
  12. Laat nu je baklava helemaal afkoelen en geef de siroop de tijd om helemaal in je bladerdeeg te trekken. Garneer met de overgebleven fijngehakte pistachenoten voor de mooie kleur
  13. Laat het feestmaal beginnen! <3
Notities