Flammekueche of Flammkuchen is weer helemaal hip. Deze ‘pizza variant’ heeft geen tomatensaus maar Créme Fraiche en is belegd met spekjes, tomaatjes en asperges. Een frisse pizza variant, heerlijk om buiten in het zonnetje te eten.
Op de foto zie je één helft met geraspte kaas en één helft zonder, de oplossing als jij geen kaas lust maar je vriend wel 😉
Hieronder vind je een lekker recept voor Elzasser flammekueche:
Ingrediënten
- 1 Pizzabodem Bijvoorbeeld van een pizzakit van de AH
- 1 bakje Créme Fraiche 200 ml
- 3 tl Nootmuskaat
- 2 handjes Kleine Groene asperges
- 200 gr Spekjes
- Geraspte kaas
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- Peterselie
- Peper en zout
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. En rol het deeg uit bakplaat bekleed met bakpapier.
- Meng de crème fraîche, nootmuskaat, peper en een snufje zout door elkaar in een kommetje. Bestrijk het deeg met dit mengsel.
- Snij de harde onderkantjes van de asperges af en verdeel ze over het pizzadeeg. Verdeel ook de spekjes over het deeg. Voeg eventueel raspte kaas toe.
- Bak 15 minuten in de oven.
- Als de pizza klaar is, verdeel gehalveerde cherrytomaatjes en peterselie eroverheen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe