Na het kijken van heel wat YouTube filmpjes over foodprep was dit de eerste echte test. Eten voor 4 dagen voor 2 personen voorbereiden; ontbijt, lunch en diner, in 90 min. Lekker, gezond en heel fijn om drie avonden geen pannen op het vuur te hoeven zetten!
Gerechten:
- Ontbijt: Granola met yoghurt en besjes
- Lunch: quinoa/zoete aardappel, broccoli/bloemkool/spruitjes, gehaktbal/kipfilet/kipgehakt/koolvis
- Tussendoortje: Fruit / hardgekookt ei
- Avondeten: quinoa/zoete aardappel, broccoli/bloemkool/spruitjes, gehaktbal/kipfilet/kipgehakt/koolvis
Boodschappenlijstje:
- 4 stukken koolvis
- 4 kipfilets
- 500 gr mager rundergehakt
- 500 gr kipgehakt
- 1 doosje quinoa
- 8 zoete aardappels
- 1 bloemkool
- 1 broccoli
- 1 zak spruitjes
- yoghurt
- Bakje frambozen
- Bakje blauwe bessen
- grote doos eieren (12 stuks)
- Fruit (naar eigen keuze)
- Paneermeel
- Kruiden: kipkruiden, komijnzaad, paprikapoeder, kerrie, zout, peper
- als er nog granola gemaakt moet worden, zie dit recept .
Bereiding:
Ontbijt:
- Ik zorg dat ik alle ingrediënten voor het ontbijt klaar heb zodat ik het binnen no time op tafel heb staan.
- Doe 200 gr yoghurt, 3 el granola en een handje frambozen/blauwe bessen in een kom
- Je eerste maaltijd is klaar!
Lunch, Tussendoortje en Avondeten:
- zet 16 bakjes klaar
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Maak eerst een bakplaat voor de zoete aardappel klaar: was de aardappels, snijd in tweeën. Bedek de bakplaat met bakpapier, leg de gesneden en gewassen zoete aardappels hierop en besprenkel met een beetje zout. Zet de bakplaat voor 40 min in de voorverwarmde oven.
- Nu maken we een pakplaat met de vlees en de vis. Bedek weer een plaat met bakpapier. Maak 4 gehaktballen van het magere rundergehakt (goed kneden met 2 eieren, paneermeel, komijnzaad, paprikapoeder, zout en peper), maak 4 kipgehaktballen van de 500 gr. kipgehakt (Voeg hier flink wat paneermeel aan toe zodat het gehakt meer structuur krijgt en kneed samen met kipkruiden), snij de kipfilet in keepjes (besprenkel met kerrie, peper en zout). Leg het vlees op de bakplaat. Pak een extra vel bakpapier en maak hier een bakje van (zie foto), leg hierin de 4 visfilets (dit zodat het vocht van de vis niet in het vlees trekt). Zet deze bakplaat 20 min in de voorverwarmde oven. Check na 20 min of alles goed gaar is.
- Nu maken wij de groeten schoon. Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes en snijd de harde onderkant van de spruitjes eraf. Doe de groeten in een ovenschaal, bedek deze schaal met huishoudfolie (laat 1 hoekje open! Zie foto). Zet de schaal in de magnetron. Dit zijn de tijden voor de verschillende soorten groenten: Broccoliroosjes 8 min. Spruitjes 6 min. Bloemkool 12 min. Check na deze tijden of de groente gaar is.
- Maak de quinoa klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook ondertussen 8 eieren hard in een pan met kokend water.
- Verdeel nu alles over de bakjes. Zorg dat je een gemixt geheel krijgt. Per bakje: 200gr Quinoa/180gr Zoete aardappel , 120gr groenten, 1 stuks vlees/vis.
- Laat alles goed afkoelen en plaats het daarna in de koelkast.
- Één bakje per lunch, één bakje per avondmaaltijd. Als tussendoortjes eet je fruit of een hardgekookt ei.