Dit recept MOET gewoon op mijn kookboekwebsite. Vandaag vierden wij Pasen samen met familie met een brunch bij ons thuis, iedereen zat lekker te smikkelen en genoot ook van deze topper! Dit recept kwam ik tegen op de site van Chickslovefood als Sinner Sunday recept. En wat was het vandaag een Sinner Sunday!
Makkelijk te bereiden, romig en een lekkere bite van de noten, om je vingers bij af te likken!
Oja, ik had nog nooit met gecondenseerde melk gewerkt dus zocht mij te pletter in de supermarkt, bij de AH staat deze in een mooi rond blik met de vlag van Friesland van Friesche vlag erop bij de kokosmelk 😉
Ingrediënten
- 300 gr Witte chocolade
- 30 gr Ongezoute roomboter
- 120 gr Pecanoten
- 1 blikje Gecondenseerde Melk (ongeveer 400 gr)
Porties: stukjes
Instructies
- Doe de witte chocolade (in blokjes) samen met de roomboter in een kom en smelt deze au bain-marie.
- Bedek een bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier
- Hak de pecannoten in grove stukken.
- Als de chocolade gesmolten is draai je het vuur uit en voeg je het blikje gecondenseerde melk toe. Roer het geheel goed door. Voeg de helft van je gehakte pecannoten toe en roer deze door je mengsel.
- Giet je mengsel op je met bakpapier beklede bakblik en strooi de andere helft van de gehakte pecannoten over het mengsel. Druk de pecannoten voorzichtig aan.
- Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en plaats het daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
- Snijd de fudge in blokken en aanvallen maar!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe