Goelong Goelong, Javaanse gevulde flensjes
Porties
5personen
Porties
5personen
Ingrediënten
Pannenkoekjes
Kokosvulling
Instructies
  1. Eerst maken wij de vulling.
  2. Schenk het water in een koekenpan op laag vuur en voeg de suiker toe, blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
  3. Voeg nu de kokosrasp toe en blijf roeren totdat het mengsel droog wordt.
  4. Laat de vulling nu afkoelen.
  5. Dan maken wij het beslag voor de pannenkoekjes.
  6. Mix in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar tot een glad en roze beslag.
  7. Verwarm een scheutje olie of klontje boter in een koekenpan. Giet dan het beslag voor één pannenkoekje in de warme pan (ongeveer 1 soeplepel aan beslag). Draai het pannenkoekje om als de onderkant gaar is. Bak daarna ook de bovenkant gaar.
  8. Bak je andere pannenkoekjes terwijl je de reeds gebakken pannenkoekjes warm houdt tussen twee borden.
  9. Als alle pannenkoekjes klaar zijn maken wij de borden op. Leg een pannenkoekje op het bord. Leg een schep kokosvulling het midden van je pannenkoek. Vouw je pannenkoek nu op als een loempia met de vulling binnenin.
  10. Serveer je gevulde pannenkoekjes als ze nog lauw warm zijn. Nu smullen van je Goelong Goelong!