Voor deze homemade granola kun je mij wakker maken 😀 Standaard ontbijtje is bij mij al jaren een kommetje magere yoghurt met granola en vers fruit 🙂 Love it! Na heel veel testrondes hieronder mijn ultieme granola recept! Smakelijk ontbijtje
Porties | Prep Tijd |
1 grote pot | 10 min |
Kook Tijd |
25 min |
|
|
|
Voor deze homemade granola kun je mij wakker maken 😀 Standaard ontbijtje is bij mij al jaren een kommetje magere yoghurt met granola en vers fruit 🙂 Love it! Na heel veel testrondes hieronder mijn ultieme granola recept! Smakelijk ontbijtje
|
Ingrediënten
- 450 gr grover hamermoutvlokken
- 150 gr Notenmix grof gehakt
- 1 el speculaas kruiden of koekkruiden
- Zout snufje
- 75 gr Honing
- 70 gr Kokosolie
- 1 tl Vanille-extract
- 100 gr gedroogde rozijnen of gedroogde cranberry's
- Eventueel: 2 el kokosrasp
Porties: grote pot
Instructies
- Verwarm je over voor op 160 graden
- Leg een groot vel bakpapier op je bakplaat
- Meng in een kom de havermout samen met de gehakte noten, speculaaskruiden en het zout
- Verwarm de honing, kokosolie en het vanille-extract in een steelpannetje totdat de kokosolie volledig gesmolten is
- Giet je verwarmde mengsel voorzichtig over je havermout mengsel en roer goed door
- Verdeel je mengsel over de met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten op 160 graden Celsius
- Laat je granola na het bakken goed afkoelen, meng er je rozijntjes of cranberry's doorheen en bewaar je granola in een luchtdichte afgesloten pot. Laat je ontbijtjes smaken 😀
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe