Het weer is al weken fantastisch, dus de BBQ is bij ons al vaak aangestoken en er zijn al heel wat lekkere vlees- en groentecombinaties gebakken! Nu was het tijd voor een beetje variatie en een zelfgemaakte saus. Dus ging ik aan de slag met het maken van onderstaande ketchup, finger licking good!
Dit recept is voor het maken van een grote portie ketchup van z’n 400 ml tomatenketchup.
Ingrediënten
- 1 kg kleine smaakvolle tomaten
- 70 gr Tomatenpuree Blik/pakje
- 40 ml Appelciderazijn
- 4 el Kristalsuiker
- 2 witte uien
- 1 teentje Knoflook geperst
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 1/2 tl worcestershiresauce
Porties: ml
Instructies
- Snijd de tomaten en uien in blokjes en doe deze samen met alle andere ingrediënten (behalve de worcestershiresauce) in een hapjespan op laag vuur. Laat de saus 30 minuten rustig borrelen zodat alle smaken goed tot uiting komen. Laat de deksel op de pan zodat er geen vocht kan ontsnappen.
- Zet het vuur uit. Haal de kruidnagels uit de saus.
- Gebruik je staafmixer om de saus mooi glad te maken.
- Laat de saus nu de saus gedurende 15 minuten zachtjes inkoken.
- Proef de saus en voeg de worcestershiresauce naar eigen smaak toe.
- Laat de saus goed afkoelen en bewaar hem in een schone glazen fles.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe