Hou jij van lekker pittig? Maak dan eens deze sambal, makkelijk en leuk om zelf te maken en veel lekkerder dan uit een kant en klaar potje.
Ingrediënten
- 50 gr rawitt pepers
- 4 sjalotten
- 3 tenen Knoflook
- 2 stengels sereh citroengras
- 4 el Olie
- 1 tl Laos gemalen
- 4 el Suiker
- 400 gr Tomatenblokjes (1 blikje)
- 100 ml Water
Porties: ml sambal
Instructies
- Snijd de steeltjes van de pepers en snijd de sjalotten in stukken. Maal dit in een keukenmachine totdat je een pasta krijgt.
- Haal de harde buitenkant van de seherstengel af. Kneus de stengel.
- Verhit een kleine kookpan op je fornuis en fruit de pasta van pepers en sjalot samen met de loas en het citroengras aan.
- Voeg de tomatenblokjes, het water en de suiker toe en breng het geheel rustig aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de sambal 1 uur op laag vuur rustig doorkoken. Roer af en toe goed door, en voeg eventueel nog een beetje extra water toe.
- Laat de sambal goed afkoelen.
- Maak een glazen pot schoon met kokend water. Schep de sambal in de schone pot en bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe