Hot Sambal
Porties
400ml sambal
Porties
400ml sambal
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de steeltjes van de pepers en snijd de sjalotten in stukken. Maal dit in een keukenmachine totdat je een pasta krijgt.
  2. Haal de harde buitenkant van de seherstengel af. Kneus de stengel.
  3. Verhit een kleine kookpan op je fornuis en fruit de pasta van pepers en sjalot samen met de loas en het citroengras aan.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het water en de suiker toe en breng het geheel rustig aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de sambal 1 uur op laag vuur rustig doorkoken. Roer af en toe goed door, en voeg eventueel nog een beetje extra water toe.
  5. Laat de sambal goed afkoelen.
  6. Maak een glazen pot schoon met kokend water. Schep de sambal in de schone pot en bewaar maximaal 2 weken in de koelkast.