Lemonheaven in een glaasje
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
6personen 20minuten
Passieve Tijd
2uur
Instructies
  1. Rooster amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  2. Verkruimel de koekjes en voeg je amandelschaafsel toe.
  3. Doe de eidooiers in een kom en klop deze in 5 minuten samen met de rasp van de citroenen en de basterdsuiker tot een schuimig lichtgeel mengsel. (De eiwitten gebruikte wij voor het maken van merengues die wij bij het serveren erbovenop legden)
  4. Neem een andere kom en meng hierin de mascarpone, kwark en limoncello. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone en kwark.
  5. Meng de rest van de Limoncello door de lemon curd.
  6. Nu ga je de inhoud van de glaasjes opbouwen. Verdeel de helft van het koekjes- amandelmengsel over de glazen. Schep daarop de helft van het citroen-kwarkmengsel. Vervolgens verdeel je de helft van het lemoncurdmengsel over de glazen. Herhaal deze stappen en je dessert is klaar om afgedekt in de koelkast twee uur op te stijven totdat er gesmuld kan worden. Smakelijk!
Notities