Wel zin in sushi maar geen tijd om allemaal rolletjes te maken, maak dan deze makkelijke sushi zonder te rollen. Makkelijk en snel zet jij een lekkere salade met alle sushi ingrediënten op tafel. De lekkere smaak van sushi maar niet het werk 🙂
Ingrediënten
- 250 gr Sushirijst + 350 ml water
- 3 el Rijstazijn
- 40 ml Soyasaus
- 1 el Suiker
- Wasabipasta Naar smaak toevoegen
- 1/2 Komkommer In kleine blokjes
- 1 handje Radijsjes In dunne plakjes
- paar blaadjes Ijsbergsla
- 2 Avocado's In plakjes gesneden
- 250 gr Verse Zalmfilet In blokjes (rauw of heel kort gebakken)
- 1 el Sesamzaadjes
- 2 Norivellen Kort verwarmd en in stukjes gesneden
Porties: personen
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor 250 gr rijst, moet er in een pannetje met deksel 350 ml water bij, dit aan de kook brengen en 10 min met deksel laten koken, daarna het vuur uitdraaien en de pan nog 15 min met de deksel erop laten staan.
- Maak het sausje: meng in een kommetje de rijstazijn, soyasaus, suiker en wasabipasta. Goed doorroeren zodat er geen klontjes wasabi meer te zien zijn.
- Snij de komkommer, radijsjes, sla en avocado
- Snij nu ook de zalm in blokjes en bak deze naar wens even kort aan. Als de zalm goed vers is kun je deze ook rauw eten.
- Verwarm de sesamzaadjes kort in een pannetje zonder olie.
- Maak het bord op: Slablaadjes onderop met daarop de rijst. Verdeel dan de groenten en de zalm over de rijst op de borden. Maak af het stukjes norivel, de sesamzaadjes en besprenkel het geheel met saus. Aanvallen maar!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe