Mosselen in bier
Maaltijd
Hoofdgerecht
,
Vis
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
min
Kook Tijd
15
min
Porties
Prep Tijd
2
personen
10
min
Kook Tijd
15
min
Ingrediënten
2
kg
Mosselen
Panklaar
1
Ui
gesnipperd
2
Teentjes knoflook
geperst
1
Rode
Paprika
In reepjes
400
gr
Mosselgroenten
1 zakje
2
el
Koriander
Fijngehakt
1
liter
Donker bier
Peper en zout
Instructies
Fruit de ui en de knoflook aan in een grote mosselpan of soeppan.
Voeg de paprika en mosselgroenten toe en bak kort mee.
Voeg het bier en de mosselen toe. Zorg dat alle mosselen in het bier staan, zit er te weinig vocht in de pan? Voeg dan wat water toe.
Zodra het bier kookt, draai het vuur lag, en laat het afgedekt zachtjes koken. Als alle mosselen goed open staan zijn ze klaar.
Als de mosselen klaar zijn, giet dan het te veel aan vocht af. Voeg de koriander als laatste toe.
Lekker met ovenfrietjes.