Napolitaanse spaghetti alle vongole
Pasta met venusschelpen
Porties Prep Tijd
4personen 60 min
Kook Tijd
30 min
Porties Prep Tijd
4personen 60 min
Kook Tijd
30 min
Ingrediënten
Instructies
  1. – Spoel al het zand van de schelpen. – Week de schelpen een uur in water met wat zout. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet. – Doe de schelpen in een pan met een bodempje kokend water en stoom ze totdat alle schelpen open zijn. Gooi schelpen die niet opengaan weg. – Doe olie, zout, rode peper, peterselie en knoflook in een pan en fruit dit 2 minuutjes aan. – Doe de uitgelekte venusschelpen en een half glas witte wijn erbij. Kook dit op een hoog vuur tot de wijn is verdampt (circa 4 minuten). – Kook de pasta al dente. – Schep de uitgelekte spaghetti door de saus met de venusschelpen in de pan, roerbak alles nog een minuutje en serveer direct met de vers gehakte peterselie.