Ei, ei, ei en wij zijn zo blij 😀 Het is Pasen en dan mag een zelfgebakken Paasbrioche natuurlijk niet ontbreken 😀
Lekker met boter, een jammetje en/of clotted cream.
Voordat ik een foto kon maken was het brood al verorberd, dus daarom maar een andere Paasfoto!
Instructies
- Bekleed een bakvorm (ik gebruik een cakevorm) met bakpapier.
- Mix alle bovenstaande ingrediënten (behalve 1 ei!) in de keukenmachine met een deeghaak (of kneed met de eigen handjes in een kom). Zorg dat het een mooi glad deeg wordt.
- Vorm een langwerpige bol van je deeg en leg het in de bakvorm.
- Maak een theedoek vochtig, leg deze op je bakvorm en zet de bakvorm voor minimaal 30 minuten op een warme plaats.
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Als je deeg goed gerezen is snij je de bovenkant van je deeg in door er met een schilmes een aantal X'en in te maken (dit geeft als het gebakken is een mooie vorm en kleur aan je brood). Klop het overgebleven ei los en bestrijk de bovenkant van je brood met een beetje ei (niet te veel, je wilt geen omelet op je brood 😉 )
- Bak je brioche 25 minuten in de voorverwarmde oven mooi goudbruin en gaar. Vrolijk paasfeest!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe