Gehaktballetjes uit de oven, erg lekker en snel gemaakt.
Deze gehaktballetjes gebruik ik in mijn recepten:
- pitabroodjes met gehaktballetjes en spitskool
- ( gehaktballetjes met tagliatelle en zelfgemaakte paprikasaus )
Handig dus om deze portie groter te maken, dan kun je langer van de balletjes genieten! Dit recept is voor 1 portie voor 2 personen.
Ingrediënten
- 500 gr Gehakt Mager rundergehakt
- 2 sneedjes Witbrood zonder korst
- 35 ml Melk
- 1 tl Zout
- 1 el Franse mosterd
- 1 tl Kerriepoeder
- 1 Ei
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 Ui
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd de korsten van het brood en haal elk sneetje door de melk. Laat de sneetjes eerst weken en knijp ze daarna uit.
- Snipper de ui. Doe het gehakt in een kom en voeg mosterd, gesnipperde ui, zout, het ei, kerriepoeder en paprikapoeder toe. Meng als laatste het uitgeknepen brood door het gehakt. Kneed het gehakt goed door.
- Draai balletjes van het gehakt te grootte van een walnoot en leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakplaat met balletjes 20 minute in de voorverwarmde oven.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe