Al vaak gegeten, nog nooit zelf gemaakt (vriezerzakken tellen niet mee 😉 ). Dus het werd eens tijd dat wij paella gingen maken. Hieronder het recept. Wij hebben zitten smikkelen dus hopelijk jullie ook.
Ingrediënten
- 450 gr Rijke zeevruchtenmix Zak in de vriezer te vinden bij AH
- 600 gr Kipkluifjes
- 300 gr Risottorijst
- 1 Rode Peper
- 2 tenen Knoflook
- 2 Uien
- 4 el Olijfolie
- 1 tl Saffraan
- 1 liter Kippenbuillion warm, maken met 2 buillionblokken kip
- 3 Paprikas verschillende kleuren
- 1 bakje Cherrytomaten (250 gr)
- 1/2 Citroen in partjes
Porties: personen
Instructies
- - Laat de zeevruchtenmix ontdooien.
- - Snijd de peper, knoflook en ui fijn, de paprika's in blokjes en de cherrytomaatjes doormidden.
- - Verhit olie in een grote wok/hapjespan/paellapan (als het maar een grote pan is) en bak de kipkluifjes zodat het velletje een mooi kleurtje krijgt. Voeg de uien en de helft van de peper en knoflook toe. Voeg de risottorijst toe en bak ongeveer 4 minuten mee.
- - Maak de kippenbuillion en voeg hier de saffraan aan toe. Giet dit, als het goed is opgelost bij de kipkluifjes en rijst. Laat 20 minuten op laag vuur pruttelen.
- - Na deze 20 minuten voeg je de cherrytomaten en de paprika toe en laat dit samen nog 5 minuten garen. - Zet ondertussen een andere pan voor de zeevruchten op het vuur. Bak de zeevruchten circa 5 minuten in een beetje olijfolie met de andere helft van de peper en knoflook en een snufje zout.
- - Breng de paella op smaak met peper en zout en server met de zeevruchten en een partje citroen. ¡Buen provecho!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe