Paella
Paella met zeevruchten en kipkluifjes
Porties Prep Tijd
4personen 15 min
Kook Tijd
40min
Porties Prep Tijd
4personen 15 min
Kook Tijd
40min
Ingrediënten
Instructies
  1. – Laat de zeevruchtenmix ontdooien.
  2. – Snijd de peper, knoflook en ui fijn, de paprika’s in blokjes en de cherrytomaatjes doormidden.
  3. – Verhit olie in een grote wok/hapjespan/paellapan (als het maar een grote pan is) en bak de kipkluifjes zodat het velletje een mooi kleurtje krijgt. Voeg de uien en de helft van de peper en knoflook toe. Voeg de risottorijst toe en bak ongeveer 4 minuten mee.
  4. – Maak de kippenbuillion en voeg hier de saffraan aan toe. Giet dit, als het goed is opgelost bij de kipkluifjes en rijst. Laat 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. – Na deze 20 minuten voeg je de cherrytomaten en de paprika toe en laat dit samen nog 5 minuten garen. – Zet ondertussen een andere pan voor de zeevruchten op het vuur. Bak de zeevruchten circa 5 minuten in een beetje olijfolie met de andere helft van de peper en knoflook en een snufje zout.
  6. – Breng de paella op smaak met peper en zout en server met de zeevruchten en een partje citroen. ¡Buen provecho!