Ingrediënten
- 1 tl Nootmuskaat
- 1 tl Kruidnagelpoeder
- 1 tl Kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el Kokosolie
- 500 gr Wortel
- 1 Zoete aardappel
- 1 Ui
- 750 ml Groentebouillon Gemaakt van bouillonblokjes
- 500 ml Kokoswater
- 2 el citroensap
Porties: Borden
Instructies
- Was de wortel en snij in stukjes, schil de aardappel en snij deze ook in stukjes, schil de ui en snij deze ook klein.
- Verhit de olie in een soepketel en bak hierin de wortel, ui en aardappel ongeveer 5 minuutjes. Voeg het gemberpoeder toe.
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel op een klein pitje 15 minuutjes zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
- Voeg het kokoswater aan de soep toe en pureer nu het geheel tot een gladde soep.
- Voeg de nootmuskaat, citroensap, kaneel en kruidnagelpoeder toe, roer het op een hoog vuur goed door. Server het in kommetjes en garneer je soep met stukjes wortel, lente-ui, peper en basilicum.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe