Lekker als vervanging voor pitabroodjes of brood om lekker mee te dippen bij de borrel.
Ingrediënten
- 350 gr Zelfrijzend Bakmeel
- 250 ml Griekse Yoghurt
- 7 gr Zout
- 2 el Olijfolie
- 1 1/2 el za'atar kruiden
Porties: ronde broodjes
Instructies
- Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, 1 el za'atar kruiden en het zout. Is je deeg te nat? voeg dan iets meer bloem toe, is je deeg te droog? voeg dan iets meer yoghurt toe.
- Bestuif je werkblad met een beetje bloem en kneed hierop je deeg goed soepel (in ongeveer 10 minuten). Je kunt ook een mixer met deeghaken gebruiken en je deeg in de kom mixen.
- Verdeel je deeg in 12 balletjes van gelijk formaat. Rol ieder balletje met een deegroller uit tot een platte ronde lap.
- Meng 2 el olijfolie met 1 tl za'atar kruiden in een kommetje.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur, let op: gebruik geen olie! Bak kort een broodje totdat er luchtbellen ontstaan, draai het dan om en bak de andere kant ook kort. Bestrijk de bovenkant met het olijfolie mengsel. Keer je broodje om en bak de met olie bestreken kant nog één keer kort. Herhaal dit met alle andere broodjes.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe