Plat brood, in de pan gebakken
Zelfgemaakte pita broodjes, makkelijk en snel uit je eigen pan.
Porties Prep Tijd
12ronde broodjes 30min
Porties Prep Tijd
12ronde broodjes 30min
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt, 1 el za’atar kruiden en het zout. Is je deeg te nat? voeg dan iets meer bloem toe, is je deeg te droog? voeg dan iets meer yoghurt toe.
  2. Bestuif je werkblad met een beetje bloem en kneed hierop je deeg goed soepel (in ongeveer 10 minuten). Je kunt ook een mixer met deeghaken gebruiken en je deeg in de kom mixen.
  3. Verdeel je deeg in 12 balletjes van gelijk formaat. Rol ieder balletje met een deegroller uit tot een platte ronde lap.
  4. Meng 2 el olijfolie met 1 tl za’atar kruiden in een kommetje.
  5. Verhit een koekenpan op hoog vuur, let op: gebruik geen olie! Bak kort een broodje totdat er luchtbellen ontstaan, draai het dan om en bak de andere kant ook kort. Bestrijk de bovenkant met het olijfolie mengsel. Keer je broodje om en bak de met olie bestreken kant nog één keer kort. Herhaal dit met alle andere broodjes.