Puddingkruimelvlaai
Porties
1vlaai
Porties
1vlaai
Ingrediënten
Deeg
Vulling
Kruimels
Instructies
  1. Eerst maken wij de kruimels. Laat de roomboter in een pannetje smelten. meng de volgende ingrediënten in een kom onder elkaar: meel, suiker, vanillesuiker, zout, kaneel. Voeg de gesmolten boter toe en kneed hier kruimels van. De kruimels mogen best groot zijn.
  2. Dan maken wij het deeg. Doe de bloem in een kom en verkruimel eerst de boter door het meel. Verkruimel daarna op dezelfde manier de verse gist (of voeg je zakje gedroogde gistpoeder toe). Meng daarna het zout, suiker en de melk er doorheen. Kneed dit geheel tot een luchtig deeg. Vorm een bolletje van het deeg en laat het onder een vochtige theedoek 30 minuten rijzen.
  3. Tijdens het rijzen maken wij de pudding vulling. Maak een stevige pudding door de ingrediënten voor de vulling te mixen, volg de instructies op de verpakking van de pudding. Als de pudding klaar is leg je losjes een vel huishoudfolie op de pudding, zorg dat er geen luchtbellen onder het vel ontstaan (dit om een vel op je pudding te voorkomen). Laat je pudding even afkoelen, maar laat het niet helemaal koud worden, dan is je pudding namelijk te stijf.
  4. Rol nu je deeg uit zodat het mooi in je vlaaivorm past. prik een aantal gaatjes in de bodem en laat de bodem weer even rijzen zodat je bodem ligt gezwollen is.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Vul je bodem nu voor 2/3e met pudding. Verdeel daarna de kruimels over de pudding.
  7. Bak je vlaai in het midden van je voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat hem daarna goed afkoelen en het feest kan beginnen!