Dit recept voor quinoa met kip is zowel warm als koud lekker te eten. Een te grote portie is dus geen problem, die gaat de volgende dag in een bakje als lunch mee naar mijn werk.
Ingrediënten
- 100 gr Quinoa
- 1 Broccoli
- 450 gr Tuinerwten uit de diepvries
- 2 Kipfilets in kleine blokjes
- 1 Handje Rozijntjes
- 1 Handje Cherrytomaten gehalveerd
- 1/2 Lenteui gesnipperd
- 1 el Ras el Hanout (cousecousekruidenmix)
- Olijfolie (voor dressing) scheutje
- 1 el Mosterd (voor dressing)
- 1 el Mayonaise (voor dressing)
- 2 Teentjes knoflook (voor dressing) Geperst
- Peper (voor dressing)
- 1/2 Citroen (voor dressing) gebruik alleen het sap
Porties: porties
Instructies
- Doe de quinoa korrels met de rozijntjes en de Ras el Hanout in een kom en laat ze in kokend water wellen. Zet de korrels goed onder water en let erop dat ze niet helemaal droog komen te staan. Schep af en toe om.
- Kook de broccoliroosjes in ruim water totdat ze gaar zijn, voeg op het laatste moment de tuinerwten toe zodat deze ontdooien.
- Gril de in blokjes gesneden kip in een scheutje olijfolie . Als de kip goed gaar is, voeg de gewelde quinoa toe en bak kort mee. Schep goed om zodat de quinoa niet aanbakt.
- Voeg de broccoli en tuinbonen toe aan de pan met kip en quinoa. Schep alles goed door elkaar.
- Maak de dressing door alle ingredienten voor de dressing goed door elkaar te mengen. Verdeel de warme of koude salade over twee borden en voeg bij iedere portie een schepje dressing doe. Smakelijk eten!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe