Een lekkere burger, maar wel net even iets anders door het Aziatisch tintje. Hier is hij goedgekeurd door de voedselkeuringscommissie en wij gaan deze burger zeker vaker fabriceren 🙂
Smakelijk eten!
Ingrediënten
Het Ramen Broodje
- 100 gr Ramen Noedels (gedroogd, ook wel wok noedels)
- 1 Ei
- 1 tl Currypoeder
- 3 el Olijfolie Om in te bakken
De Burgers
- 300 gr Mager rundergehakt
- 1 tl Sojasaus
Groenten
- 1 rode Paprika
- 1 handje Tauge
- 1/2 Courgette
- 3 el Hoisinsaus
- 1 tl Sesamzaadjes
Porties: burgers
Instructies
- Doe de ongekookte noedels in een kom. Kook water in de waterkoker, giet het in de kom bij de noedels en laat ze 5 minuten in het gekookte water wellen.
- Giet de noedels af, leg ze terug in de kom en meng er het ei, peper, zout en het currypoeder doorheen.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan. Maak 4 gelijke porties van de noedels en vorm hier de 'broodjes' van. Als de olie warm is, bak de noedelbroodjes dan aan beide kanten knapperig, in circa 8 minuten.
- Meng in een kom het rundergehakt met een beetje peper en de sojasaus. Kneed twee burgers van het gehakt. Bak de burgers gaar in een koekenpan.
- Snijd de groenten in blokjes, bak deze ook kort aan in de koekenpan en voeg als laatste de hoisinsaus en de sesamzaadjes toe.
- Dan is het tijd om je ramen-burger te gaan bouwen en aanvallen maar! 請享用。(eet smakelijk 😉 )
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe