Rolex
Chapati met een omelet op Ugandese Rolex manier. Lekker als Lunch!
Porties Prep Tijd
4personen 60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de chapati in een kom tot een goed en stevig beslag. Is je deeg te droog, voeg dan wat extra water toe. Is je deeg te nat, voeg dan wat extra bloem toe. Maak bolletjes van het deeg ter grote van een kleine Nederlandse gehaktbal. Bestuif je werkblad met bloem en rol de bolletjes uit in een rondje. Ieder rondje is straks 1 stuk ‘brood’ voor om je omelet. Hoe dunner je het deeg rolt des te knapperiger zal je chapati straks worden.
  2. Zet een wok op laag vuur en bak het uitgerolde deeg aan beide kanten goudbruin in een beetje plantaardige olie. blijf het geef bewegen om omdraaien zodat het niet gaat verbranden. Je chapati is nu klaar, leg het op een bord en laat het rusten.
  3. Dan maken wij nu de guacamole. Snijd de avocado’s door en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees in een kom. Snipper je ui, knoflook en tomaat heel fijn en roer samen met het citroensap en peper en zout door de avocado. Proef en voeg zo nodig extra zout en peper toe.
  4. Mix de ingrediënten voor de omelet in een pan. Bak deze in 4 delen zodat je 4 mooie ronde omelet’s krijgt. De omelet moet net iets kleiner worden dan je chapati.
  5. Pak een bord, leg hier 1 chapati op met daarbovenop een omelet. Rol dit op en serveer met de guacamole. Je lunch is klaar!