Roze huzarensalade
Lekker voor een koud buffetje of voor bij de BBQ.
Porties Prep Tijd
1grote kom 1uur
Passieve Tijd
1uur in koelkast
Porties Prep Tijd
1grote kom 1uur
Passieve Tijd
1uur in koelkast
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze in ruim water met een beetje zout gaar. Als ze gaar zijn giet je ze af en doe je de aardappelblokjes in een grote kom waarna je ze fijn prakt.
  2. Zet nog een pan met water op het vuur en kook je kipfilets in 1 liter water met een bouillonblokje in een half uur gaar. Giet je bouillon af (dit heb je niet nodig voor dit recept maar een lekker kippenbouillonnetje weggooien is zonde). Laat de kip afkoelen.
  3. Pluis de kip met je vingers uit elkaar zodat er fijne reepjes ontstaan. Voeg deze toe aan je geprakte aardappels.
  4. rasp de gekookte biet boven je kom met kip en aardappel.
  5. Halveer de zilveruitjes, snij de augurken in blokjes, snipper de witte ui, schil de appel en snij deze ook in kleine blokjes. Voeg alles toe aan je saladekom.
  6. Voeg de zure room en peper en zout naar smaak toe.
  7. Meng alles goed door elkaar. Plaats folie over je kom en zet je salade minimaal 1 uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen mengen en de salade kan opstijven.
  8. Smakelijk eten!