Spekkoek
Porties Prep Tijd
8personen 2uur
Porties Prep Tijd
8personen 2uur
Instructies
  1. Klop in kom 1 de eiwitten samen met 1 el poedersuiker tot een luchtig geheel.
  2. In kom 2 mengen wij de boter met de rest van de poedersuiker glad en gaan de eidooiers één voor één door dit mengsel. Klop zeker 10 minuten door. Spatel nu de inhoud van kom 1 door kom 2 en voeg tevens de bloem toe. Merg het vanillestokje uit en meng dit ook door het beslag.
  3. Verdeel nu de inhoud van kom 2 in twee gelijke delen over kom 1 en kom 2
  4. Meng de rest van de kruiden alleen door kom 1.
  5. Verwarm de oven voor op 160 graden bovenwarmte of zet de bovengrill aan.
  6. Leg een velletje bakpapier in je springvorm en vet de randen in met wat boter.
  7. Nu gaan wij onze spekkoek opbouwen! Verdeel een dun laagje (ongeveer 2 lepels) van het beslag uit kom 2 over de bodem, strijk het uit en plaats het op een rooster boven in je oven. Nu komt het gedeelte waarbij jij gaat testen hoe lang het in je oven duurt voordat 1 laagje koek gestold is, dit zal ongeveer 5-10 minuten duren.
  8. Doe nu een net zo dun laagje uit kom 1 op de gestolde laag, strijk de nieuwe laag weer uit en plaats je springvorm weer op het rooster. Als deze laag weer gestold is begin je aan de volgende laag uit kom 2. dit wissel je af totdat je geen beslag meer hebt en je springvorm goed vol zit!
  9. Laat de spekkoek afkoelen (als dit lukt..) en daarna is het zeker weten feest!