Speltbrood
Recept om zelf speltbrood te maken in de oven.
Porties Prep Tijd
1brood 100min
Kook Tijd
45min
Porties Prep Tijd
1brood 100min
Kook Tijd
45min
Ingrediënten
Instructies
  1. – Rooster de zonnebloempitten kort in een pan
  2. – Doe alle ingrediënten met 200 ml van het water in een mengkom, voeg zout als laatste toe. Kneed het deeg 10 minuten totdat het een egale kleur heeft. (voor soepeler deeg voeg een beetje extra water toe). – Maak een bol van het deeg
  3. – Leg de bol deeg in de kom en plaats een natte theedoek over de kom. Laat het deeg 30 min. rijzen
  4. – Druk het deeg plat en maak er een broodvorm van. Leg het brood terug in de kom en laat het minimaal 20 min. rijzen
  5. – Vet een bakplaat in met een beetje olie, leg het brood op de bakplaat en laat het nog 45 min. rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 230 graden.
  6. – Besprenkel het deeg met water (niet te veel anders wordt de korst te hard), zet het deeg in de oven (230 graden). Bak het brood in 35 minuten.