Tatatadaaaaa daar is hij dan. Het recept voor de sponscake met blauwe bessen en witte chocolade. Als je het mij vraagt de perfecte combinatie! Ik maakte deze sponscake in een grote ovenschalen voor mijn 28e verjaardag. Na de BBQ was er tijd voor wat zoets en werd er door iedereen nog wel naar een plekje gezocht om deze cake te stoppen 😉
De cake is luchtig heeft de structuur van een spons en smaakt zoet door de chocolade maar ook fris door de bessen. Veel bakplezier & let me know what you think.
Ingrediënten
- 260 gr Ongezoute roomboter zacht
- 220 gr Suiker
- 4 Eieren
- 250 gr Bloem
- 2 tl Bakpoeder
- snufje Zout
- 1 handje Blauwe bessen
- 50 gr Witte chocolade fijngehakt
- 1 el Poedersuiker
Porties: stukken
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Doe de boter samen met de suiker in de keukenmachine (of in een kom en gebruik een mixer) de klop dit tot een zacht geheel. Voeg de eieren langzaam per stuk toe en blijf tussentijds kloppen.
- Voeg daarna ook de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe aan het beslag, klop het geheel nu nog 5 minten goed door zodat het een stevig deeg wordt.
- Was de bessen en hak de chocolade fijn. Voeg beide ingedienten toe aan je deeg, roer het voorzichtig door.
- Vet een brownievorm in (of plaats een vel bakpapier in een langwerpige ovenschaal), doe het mengsel in de vorm en strijk het glad. Het mengsel is nu overal ongeveer 2 cm dik.
- Plaats je cake 20 minuten op 180 graden in de voorverwarmde oven. Na de 20 minuten leg je een vel aluminiumfolie op de cake en verwarm je de cake nog 5 minuten op 200 graden, hij wordt hierdoor helemaal gaar maar verbrand niet.
- Controleer met een sateprikker of je cake goed gaar is. Haal hem dan uit de oven en laat hem in de vorm helemaal afkoelen.
- Als je cake helemaal is afgekoeld haal hem dan uit de vorm en snijd hem in de gewenste vorm, strooi er wat poedersuiker overheen voor een feestelijk en extra zoet effect en het feest kan beginnen!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe