Gezond, Fris, Sushi maar dan makkelijker: Dit is zeker weten één van mijn favorieten. Ik maakte onderstaande feestelijke kommetjes als gerechtje tijdens een etentje met vrienden. Sojasaus en stokjes erbij, en op z’n Japans genieten 😀
Ingrediënten
- 250 gr Sushirijst
- 120 ml Rijstazijn
- 1 Norivel in repen gesneden
- 1/2 Komkommer in partjes gesneden
- 1 Avocado in blokjes gesneden
- 2 Lenteuitjes in ringetjes gesneden
- 1 bakje Verse edamesoyaboontjes
- 1 bakje Zeewiersalade
- 4 Radijsjes in schijfjes gescheden
- 1 Rode biet in blokjes gesneden
- 1 Mango in blokjes gesneden
- Verse zalm / tonijn in blokjes gesneden
- Sesamzaadjes
Porties: personen
Instructies
- Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst daarna helemaal afkoelen in een grote schaal.
- Snij nu alle ingrediënten in blokjes / schijfjes / ringetjes.
- Verdeel de afgekoelde sushirijst over 4 grote maaltijdkommen.
- Nu kunnen de creatievelingen onder ons hun hart ophalen en kan het proces van je bowl mooi opmaken beginnen. Verdeel alle ingrediënten over de kommen. Om het helemaal af te maken strooi je sesamzaadjes over de bovenkant van je sushi bowl.
- Je gerecht is klaar! Aanvallen maar!
- ! おいしい食べる
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe