Tajine met rundvlees, couscous en pruimen
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. – Snijd het rundvlees in stukjes en braad dit kort aan een pan met een beetje olijfolie zodat het een mooi kleurtje krijgt. – Voeg de knoflook, ui, de kaneel, de saffraan, peper en zout toe. – Voeg na ongeveer 2 minuten de gembersiroop en de in blokjes gesneden tomaten toe. Bak deze kort mee.
  2. – Schepde inhoud van de pan in de tajine, voeg kokend water toe zodat het vlees goed onder water staat. Zet de tajine op lag vuur en laat het 120 minuten pruttelen. Voeg af en toe water toe zodat het vlees niet droogkookt.
  3. – Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de couscous kort, zorg dat deze niet aanbakt. Voeg nadat de tajine 120 minuten op het vuur heeft gestaan de gebakken couscous toe en laat de couscous wellen in het vocht. Draai het gas helemaal terug of uit als de couscous gaat aanbakken. Als de couscous te weinig vocht heeft om te wellen, voeg dan meer water toe. Het is de bedoeling dat de couscous het meeste vocht in de tajine opneemt.
  4. – Rooster het sesamzaad ongeveer 2 minuten in een pan zonder olie en laat afkoelen op een bordje. Rooster daarna de amandelen kort. – Laat de pruimen ongeveer 5 minuten wellen in warm water, laat ze uitlekken en rol ze daarna door het sesamzaad.
  5. – Doe de fijngehakte peterselie in de tajine en verdeel de pruimen en amandelen over het vlees. Het gerecht klaar om op te dienen.