Uienquiche
Porties Prep Tijd
4personen 30min
Kook Tijd
45min
Porties Prep Tijd
4personen 30min
Kook Tijd
45min
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de ui in halve ringen en pers je knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn. Doe een beetje olie in een pan en bak de ui, knoflook en tijm op een laag vuur in een half uur zacht en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vet je springvorm of quichevorm in met olie en bekleed met hartig taartdeeg. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het deeg en bak je bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Als je bodem 10 minuten in de oven heeft gestaan, haal hem er dan uit en zet de temperatuur terug naar 180 graden Celsius.
  5. Klop de eieren samen met de crème fraiche en de helft van de geitenkaas in een kom los.
  6. Schep de uien op de taartbodem. Giet het eiermengsel eroverheen. Verkruimel de andere helft van de geitenkaas over de bovenkant van je quiche.
  7. Bak de quiche 35 minuten gaar op 180 graden.
  8. Eventueel een snelle salade erbij en aanvallen maar!