In Vietnam tijdens onze kookles gemaakt, thuis moest natuurlijk de hele familie aan de bak om dit ook te leren! Hier het recept van frisse verse Vietnamese Springrolls waarbij rijstvellen gevuld worden met allemaal verse ingrediënten. Bij het eten kan er ook gedipt worden in saus, feest!
Ingrediënten
- 1 Rond Rijstvel
- 1 Klein plukje Noedels Gekookt en afgeblust met koud water
- 2 Gamba's In de lengte doorgesneden
- 3 Kleine blokjes Kipfilet Gebakken/ gekookt
- 1 blad Ijsbergsla
- 5 Julienne worteltjes
- 2 Schijfjes komkommer in lange reepjes gesneden
- 1 plukje Koriander vers
- 4 staafjes Tauge
- 1 Lenteuitje
- 2 Limoenen Voor de saus : Gebruik het sap
- 1 Rode chilipeper Voor de saus: Goed fijn snijden
- 1 Groene chilipeper Voor de saus: Goed fijn snijden
- Verse Munt Voor de saus: Goed fijn hakken
- 1 teentje Knoflook Voor de saus: Goed fijn snijden
Porties: Springroll
Instructies
- Voeg de ingedienten voor de saus bij elkaar in een kommetje en roer goed.
- Doop het rijstenvel heel kort in koud water zodat het flexibel wordt
- Leg het rijstenvel dan op een snijplank. Leg een blaadje sla aan de onderkant van het vel met daarop de noedels samen met de kip, worteltjes, komkommer, koriander en tauge. Rol het vel op tot het midden, vouw de zijkanten naar binnen. Leg de gamba's met de mooie kant naar onder op de rest van het vel en laat een lenteuitje uitsteken naar de zijkant.
- Rol de loempia strak verder dicht. Lekker dippen in de dipsaus en aanvallen maar!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe