Wij hebben dit gerecht voor het eerst gegeten op Mallorca (2015) en wilden dit thuis ook graag proberen. Het ziet er spectaculair uit en op deze manier blijft de vis lekker sappig.
Ingrediënten
- 1 grote Schoongemaakte Vis (kop, start en velletje er nog aan) (bijv. Zeebaars, zalm) of 2 kleinere vissen (bijv. Forel)
- 1 Citroen in plakjes
- 1/2 kleine Venkel in plakjes
- 2 kg Zeezout
- 4 Eiwitten
Porties: personen
Instructies
- - Verwarm de oven voor op 200⁰c - Leg een laagje van 1 centimer zout in een grote ovenschaal - Vul de buikholte van de vis met citroen en venkel - Leg de vis in de ovenschaal op het zout
- - Meng in een grote kom de rest van het zout met de eiwitten. Bedek de vis er daarna helemaal mee en strijk de berg mooi glad.
- - Bak de vis in de zoutkorst in de oven (kleinere vis ongeveer 25 minuten, grote vis 30 minuten).
- - Serveer de vis uit het zout: tik met een hamer voorzichtig op de korst zodat deze breekt en veeg dan al het zout er goed af. Dien de vis meteen op.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe