Ben jij op zoek naar het recept van een kruidige vullende maar wel gezonde curry dan is deze curry van zoete aardappel zeker iets dat jij moet proberen. De currysaus maak je zelf door het mengen van heerlijke kruiden zoals komijn, nootmuskaat, kardemon etc. De blokjes zoete aardappel worden zacht tijdens het koken en het gerecht heeft een goede bite door de kikkererwten en sugersnaps.
Ik zou zeggen, aaaaaaaan taaaaaafel!
Ingrediënten
- 1 Ui Fijngesneden
- 1 Teen Knoflook Fijngehakt
- 2 Zoete aardappels Met schil in blokjes gesneden
- 200 ml Kokosmelk
- 300 ml Water
- 300 gr Sugarsnaps In stukjes gesneden
- 1 blik Kikkererwten Uitgelekt gewicht 265 gr
- 300 gr Spinazie
- Koriander
- 1 el gemberpoeder
- 1 el Gedroogde koriander Voor de currysaus
- 2 tl Komijn Voor de currysaus
- 1 tl Nootmuskaat Voor de currysaus
- 1 tl Kardemonpoeder Voor de currysaus
- 1/2 tl Kaneel Voor de currysaus
- 1/2 tl Chilipoeder Voor de currysaus
Porties: Personen
Instructies
- Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de knoflook samen met de ui en het gemberpoeder kort.
- Was de zoete aardappel en snij in blokjes. Bak de blokjes samen met alle kruiden voor de curry saus ook kort mee en voeg daarna de kokosmelk en het water toe.
- Laat het geheel 7 minuten op laag vuur pruttelen zodat de aardappelblokjes kunnen garen.
- Voeg dan de sugarsnaps en de kikkererwten toe en laat het geheel nog 4 minuten verder pruttelen.
- Voeg nu de spinazie beetje voor beetje toe. Laat de spinazie slinken voordat je de volgende hand spinazie in je pan doet.
- Garneer met koriander en geniet van je healthy diner ??
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe