Ingrediënten
- 800 gr Zoete aardappels In blokjes
- 2 winterpenen In blokjes
- 1 el gemberpoeder
- 2 teentjes Knoflook Geplet en geperst
- 2 witte uien Klein gesneden
- 1 liter Kippenbouillon 1 liter water + 2 bouillonblokjes
- 300 gr Gepelde garnalen
- 3 Bosuitjes
- Peper en zout
- scheutje Olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Zet een grote soepketel op je fornuis, voeg een scheutje olijfolie toe en bak de gesneden ui, gepreste knoflook en gesneden zoete aardappel en wortel samen met het gemberpoeder 5 minuten op middelhoog vuur. Alle smaken komen nu goed vrij
- Voeg de kippenbouillon toe en laat je soep 20 minuten zachtjes doorkoken
- Bak ondertussen in een andere pan de garnalen gaar, voeg op het laatste de in reepjes gesneden bosui toe. Breng op smaak met peper en zout
- Pureer de soep en leg er een aantal gebakken garnalen bovenop, serveer met wat brood en je maaltijd is klaar. Smakelijk eten!
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe