Zomerse Kokos-Mangotaart
Lekker fris en tropische taart als toetje of als verwennerij op een zomerse dag! benodigdheden: bakvorm (20*20) & steelpan.
Porties Prep Tijd
10personen 20min
Kook Tijd
30min
Porties Prep Tijd
10personen 20min
Kook Tijd
30min
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden
  2. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes
  3. Smelt de roomboter in je pan op laag vuur. Als de boter helemaal gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je de suiker toe, blijf roeren totdat deze is opgelost.
  4. Voeg nu de melk toe aan ge boter-suiker mengsel en klop daarna de eieren 1 voor 1 erdoor. Zeef het bakmeel boven je mengsel en klopt het daarna voorzichtig door totdat je een mooi beslag krijgt.
  5. Vet je bakvorm in.
  6. Doe de helft van je beslag in de bakvorm. Bestrooi dit beslag met 3/4e van de mangoblokjes en kokos.
  7. Schenk nu de rest van je beslag eroverheen en bestrooi dit weer met de overgebleven mangoblokjes en kokosrasp.
  8. Bak de taart goudbruin en gaar (test met een satéprikker) circa 30 minuten in het midden van je oven.
Notities