Lekker nu het buiten weer kouder wordt! Te serveren als lunch of met een kop soep als avondeten.
De broodjes zijn afgebakken goed te bewaren in plastic zakjes in de vriezer. Haal ze voor bereiding uit de vriezer en verwarm ze ongeveer een kwartier op 200 graden zodat ze weer goed warm en knapperig zijn.
Ingrediënten
- 1 pak Witbroodmix
- 8 Frankfurter knakworsten
- 500 gr Wijnzuurkool met kruiden
- 2 Uien in lange repen gesneden
- 1 el Olijfolie
- 100 gr Magere spekblokjes
- Peper en zout
- 1 Ei losgeklopt
Porties: broodjes
Instructies
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui aan en bak de spekblokjes uit.
- Kook de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met water. Als de zuurkool gekookt is, laat deze dan erg goed uitlekken in een vergiet.
- Maak het brooddeeg volgens de verpakking en laat het rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes. Bestrooi je werkblad met voldoende bloem en rol het deeg bolletje voor bolletje uit. Leg de plakjes deeg op een bakplaat met bakpapier. Vul de deegplakjes met een worst, zuurkool en spekblokjes met ui. Vouw het deeg dubbel en klap de plakjes dicht.
- Bestrijk de ongebakken broodjes met opgeklopt ei zodat ze in de oven mooi bruin kunnen worden.
- Zet de bakplaten ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe