Tijdens verjaardagen of in het weekend maakt mijn moeder deze lekkere Limburgse maaltijd, en al jaren likken wij hier onze vingers bij af. Zelf maak ik ook graag zuurvlees, het voorwerk is snel gedaan maar het moet wel lang op laag vuur pruttelen dus begin op tijd om s’ avonds lekker te kunnen genieten van deze feestmaaltijd!
Ingrediënten
- 4 Runderblaadlappen Mager
- 3 Uien Wit
- 1/2 Liter Natuurazijn
- 4 Laurierblaadjes
- 4 el Stroop Appel / kanisius
- 4 plakjes Ontbijtkoek
- Peper en zout
Porties: pers
Instructies
- - Braad in een grote ketel het vlees aan met peper en zout en voeg de uienringen toe.
- - Voeg een halve fles natuurazijn (1/2 liter) + evenveel water (1/2 liter) + de laurierblaadjes toe.
- - Laat het geheel zeker twee uur stoven op een klein vuurtje en giet er af en toe wat water bij.
- - Haal het vlees uit de pan en bind de saus met stroop en kleine verkruimelde blokjes peperkoek. Klop de saus met een garde door zodat de klontertjes ontbijtkoek verdwijnen. Voeg eventueel peper, zout, extra water en allesbinder toe.
- - Haal de laurierblaadjes uit de pan, voeg het vlees toe en zorg dat het gerecht warm genoeg is om te serveren.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe