Zuurvlees á La Mama Suus
Limburgs zuurvlees
Porties Prep Tijd
2pers 15min
Kook Tijd
120min (minimaal)
Porties Prep Tijd
2pers 15min
Kook Tijd
120min (minimaal)
Ingrediënten
Instructies
  1. – Braad in een grote ketel het vlees aan met peper en zout en voeg de uienringen toe.
  2. – Voeg een halve fles natuurazijn (1/2 liter) + evenveel water (1/2 liter) + de laurierblaadjes toe.
  3. – Laat het geheel zeker twee uur stoven op een klein vuurtje en giet er af en toe wat water bij.
  4. – Haal het vlees uit de pan en bind de saus met stroop en kleine verkruimelde blokjes peperkoek. Klop de saus met een garde door zodat de klontertjes ontbijtkoek verdwijnen. Voeg eventueel peper, zout, extra water en allesbinder toe.
  5. – Haal de laurierblaadjes uit de pan, voeg het vlees toe en zorg dat het gerecht warm genoeg is om te serveren.