Lemoncurd Kruimeltaart
Fris, zoet, kruimels, een feestje op je gebaksbordje.
Porties Prep Tijd
10personen 25min
Kook Tijd
40min
Porties Prep Tijd
10personen 25min
Kook Tijd
40min
Instructies
  1. Klop met een mixer of keukenmachine 125 gram boter samen met 125 gram suiker tot een romig mengsel. Voeg het ei toe en klop totdat het helemaal opgenomen is. Voeg daarna 185 gram bloem en het zakje bakpoeder toe, kneed totdat het een egaal deeg is.
  2. Vorm van het deeg een platte schijf en laat het omwikkeld in plastic keukenfolie 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je springvorm in.
  4. Voor het maken van de vulling klop je de kwark en de lemoncurd tot een glad mengsel. Plaats dit mengsel voor 20 minuten in de koelkast.
  5. Na het rusten van het deeg, duw je de platte schijf deeg met je handen uit in je springvorm tot een even dikke laag met een opstaande rand van ongeveer 2 cm hoog.
  6. Snijd 50 gram koude boter in vlokjes. Kneed 75 gram bloem, 75 gram suiker en de botervlokjes tot grove kruimels.
  7. Schenk de lemoncurd kwark in de vorm. Bestrooi met de kruimels, zorg dat de hele bovenkant van de taart royaal bedenkt is.
  8. Bak de taart in 35-40 minuten goudbruin af.
  9. Laat de lemoncurd kruimeltaart 60 minuten afkoelen in de vorm. Haal de vorm er vanaf en laat verder afkoelen op een taartrooster. Bestrooi met poedersuiker en versier eventueel met plakjes citroen.
Notities